2022 FIFA World Cup Tohu

Ko nga roopu whenua e ono a FIFA i whakarite i a raatau ake whakataetae tohu.Ko nga roopu mema FIFA 211 katoa i uru ki te tohu tohu.Ko te kapa motu o Qatari, hei kaihautu, i uru aunoa mo te whakataetae.Heoi, na te Huihuinga Whutupaoro Ahia (AFC) i whakahau kia uru a Qatar ki te wahanga tohu tohu Ahia na te mea ko nga rauna tuatahi e rua hei tohu mo te Ipu Ahia 2023 AFC.Mai i te ekenga o Qatar ki te wahanga whakamutunga hei toa i to ratau roopu, ko Repanona, te tuarima o nga tuunga tuarua o te roopu, ka anga whakamua.Ko Parani, ko nga toa rangatira o te Ipu o te Ao i uru ano ki nga wahanga tohu tohu.

I uru tuatahi a Saint Lucia ki te tohu CONCACAF engari i wehe atu i mua i a raatau tukinga tuatahi.I wehe a Korea Te Taitokerau i te rauna tohu AFC na runga i nga awangawanga haumaru e pa ana ki te mate mate COVID-19.Ko Hamoa Amerika raua ko Hamoa i wehe i mua i te whakataetae tohu tohu OFC.I wehe a Tonga i muri i te hūnga o Hunga Tonga–Hunga Ha'apai i te tau 2022 me te tai tainiwhaniwha.Na te pakarutanga o te mate COVID-19 i roto i o raatau roopu, i wehe ano a Vanuatu me Kuki Airani na te aukati haere.

O nga whenua 32 i whai tohu ki te takaro ki te Ipu o te Ao FIFA 2022, e 24 nga whenua i whakataetae i te whakataetae o mua i te tau 2018. Ko Qatar anake te kapa i eke ki te whakataetae FIFA World Cup, ka noho hei kaihautu tuatahi ki te whakataetae tuatahi mai i Itari i te tau 1934. Ko te mutunga mai, ko te whakataetae 2022 te Ipu o te Ao tuatahi kaore tetahi o nga kapa i uru ki roto i te whakataetae.Ko Netherlands, Ecuador, Ghana, Cameroon me te United States i hoki mai ki te whakataetae i muri i te ngaro o te whakataetae 2018.I hoki mai a Kanata i muri mai i nga tau 36, ko to ratou ahua tuatahi i te tau 1986. I puta tuatahi a Wales i roto i nga tau 64 - he rekoata mo te roopu Pakeha, ko ta ratou whai waahi o mua i te tau 1958.

I rahua a Itari, nga toa wha nga wa e wha me nga toa Pakeha rangatira, ki te uru mo te Ipu o te Ao tuarua mo te wa tuatahi i roto i to ratau hitori, i hinga i nga whiringa toa-whakawhitinga tohu.Ko nga Itariana anake nga toa o mua kaore i eke ki te uru, a ko te kapa teitei rawa atu i te Whakataunga o te Ao FIFA i eke ki tera.Ko Itari hoki te kapa tuawha kaore i eke ki te whakataetae Ipu o te Ao e haere ake nei i te wikitoria i te whakataetae UEFA European Championship o mua, i muri mai i a Czechoslovakia i te tau 1978, i Denmark i te tau 1994 me te Kariki i te tau 2006. Ko nga kaihautu Ipu o te Ao o mua, a Russia, i whakakorehia i te whakataetae na te whakaekenga a Ruhia ki Ukraine.

Ko Chile, nga toa 2015 me 2016 Copa América, i rahua ki te uru mo te wa tuarua.I hinga a Nigeria i a Ghana i runga i nga whainga tuawha i te rauna playoff whakamutunga o te Confederation of African Football (CAF), kua whai tohu mo nga Ipu o te Ao e toru o mua me te ono o nga whakataetae e whitu.Ko Ihipa, Panama, Colombia, Peru, Iceland me Sweden, ko ratou katoa i uru ki te whakataetae 2018 World Cup, kaore i uru ki te whakataetae 2022.Ko Ghana te kapa iti rawa i eke ki te uru, kei te 61st.

Ko nga kapa whai tohu, kua whakarārangihia ma te rohe, me nga nama kei roto i te reu e tohu ana i nga tuunga whakamutunga ki te Whakataunga o nga Taane FIFA o te Ao i mua i te whakataetae.hei whakaahua:

Tohu1


Wā tuku: Tihema-03-2022